This design is an arrangement of an interior of a lobby, which was meant to be located in a spinning mill of a manufacturer Markus Silberstein, in Łódź. Monumental and postindustrial building was adapted for the housing apartments. In this particular design the most important aim, was to link it with the industrial atmosphere of the place, by the appliance of proper ‘rough’ materials like: red brick walls, cast in wood concrete, steel, cooper.

 

      

 

 

          Projekt obejmuje aranżację wnętrza budynku starej przędzalni Markusa Silbersteina przy ulicy Piotrkowskiej w Łodzi. Zabytkowy poprzemysłowy obiekt został tu adaptowany na funkcje mieszkalne. W tym projekcie jednego mieszkania główną zasadą było pozostawienie wolnego planu. Powstało jednoprzestrzenne wnętrze, w którym wydzielono ścianami jedynie łazienkę oraz sypialnię. Wyróżniające elementy to kuchnia, rysunek posadzki, oraz ozdoba salonu – kominek z nadrukiem popartowym. Natomiast elementy stare świadczące o przemysłowym charakterze mieszkania to wielkie okna, oraz pomalowane na szaro ceglane mury.