Project realised during practice at the NeA Architects office in Valencia (september 2008 – 2009).

     This  project is basically an administrive block designed for architectural competition organised by the Treasury Department in Almeria. It’s main features are: 1.  double facade which consists mainly of recycled wood lattices and glass surfaces; 2. clear division of two upper floors ‘floating’ over the access part materialised in glass; 3. small courtyards and galleries placed one over the other in order to enrich the complexity of interiors.

     Este proyecto fue disenado durante practica en ‘NeA Arquitectos’. Informacion en espanol en la pagina web:                                       

www.nea-architects.com   proyectos/ edificios publicos/ edificio administrativo en Almeria

alemria-1

almeria-2

     Projekt zrealizowany w trakcie praktyki dla pracowni architektonicznej NeA Arquitectos w Walencji  ( 2008 – 2009).

     Jest to projekt budynku biurowego, uzupełniającego ścisły kwartał zabudowy, przygotowany na konkurs zrealizowany przez Urząd Skarbu w mieście Almeria, w Andaluzji.  Główne cechy zaprojektowanego budynku to: 1.  podwójna fasada wykonana z desek z drewna z recyklingu, oraz ze szklanych powierzchni; 2. wyraźny podział między dwoma ‘unoszącymi się’ piętrami obłożonymi drewnem, a przezroczystym parterem wykonanym głównie ze szkła który jest strefą wejścia; 3.  małe dziedzince (patia), oraz rozmaite galerie które wzbogacają aranżację wnętrz.